Friesland staat bekend als dé waterprovincie. Wist u dat er nagenoeg evenveel water als land in die regio is? De Friese wateren zijn prachtig. Ze trekken tijdens alle jaargetijden veel volk. Eén of meerdere dagen aan het water doorbrengen, is dan ook echt de moeite waard! In het mooie Friesland zijn er talloze mogelijkheden om heerlijk te gaan varen. Er zijn vele rivieren, kanalen en meren die u kan verkennen met een jacht. Natuurlijk is het af en toe ook heerlijk om even aan te meren voor een kop koffie, lunch, drankje of een etentje. U kan er voor kiezen om aan te meren in een jachthaven en een dorpje te verkennen, maar er zijn ook een aantal mooie plekjes aan het water in Friesland. Zo kan u in het zonnetje genieten van de omgeving en uw boot (eventueel gehuurd) van een afstandje bekijken. Bent u benieuwd welke mooie plekjes aan het water in Friesland wij aanraden? We hebben ze voor u opgesomd!

Leuke plekjes in Friesland aan het water

Op zoek naar leuke plekjes in Friesland? Dat zijn er teveel om op te noemen! Mocht u op vakantie gaan naar of een bezoekje willen brengen aan het Hoge Noorden dan moet u zeker de volgende plekken bezoeken. Deze zijn zeker de moeite waard!

De Lemmer

Aan het IJsselmeer ligt het plaatsje Lemmer, een van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. Jaarlijks wordt deze stad veel bezocht door Duitse toeristen. De Lemmer (de Friese benaming) is zowel over water als over land een van de toegangspoorten van de provincie. Het bruisende centrum is in het geheel door te varen. U kunt dus gerust even aanmeren om over de kade te lopen of te winkelen. Daarnaast kunt u ook tot rust kopen op het strand. Ook het Woudagemaal is een echte bezienswaardigheid. Dit is het grootste, nog in werking, zijnde, stoomgemaal van Europa.

Boot kopen in Friesland

 

Snits

Sneek (Snits) is een echte watersportstad, gelegen in het merengebied van Friesland. Deze stad heeft daarnaast ook cultuur en niet te vergeten gezelligheid te bieden. Er is ook een breed culinair aanbod. Met de historische binnenstad met monumentale gebouwen en grachten is er overal wel wat te zien. Het oudste gedeelte van de stad ligt rondom de Martinikerk. Sneek barst van de musea, winkels en vele terrassen aan het water. Misschien bent u wel bekend met het grote zeilevenement, Sneekweek. Overdag wordt er fanatiek gezeild op het meer en ’s avonds wordt er gefeest op het starteiland en in de stad. De Sneekweek start elk jaar op de eerste zaterdag van augustus. Mocht u op zoek zijn naar mooie plekjes aan het water in Friesland, dan is dit zeker een aanrader!

Heech

Het centrum van de watersport is natuurlijk het gezellige Heech (Heeg). U vindt hier alles wat u als watersporter wenst. Mooie jachthavens met goede voorzieningen, bootverhuurders en meer. Het mooiste is natuurlijk wel de mogelijkheden die u heeft om gezellig te borrelen en te eten op de leukste terrassen aan het water.

De Alde Feanen

Tussen Drachten en Leeuwarden, oftewel het hart van Friesland, ligt de Alde Feanen. Dit nationale park heeft ongeveer 2.300 hectare aan grote laagveenmoeras. In deze omgeving komt u verschillende meren en moerasbossen tegen. In dit gebied komt u vele soorten dieren en planten tegen. Het park is grotendeels vrij bevaarbar en er zijn aanlegplekken waar u kunt aanmeren en overnachten. Eén van de leuke plekjes in Friesland aan het water.

Grou

Tot slot kunnen we, het van oorsprong boeren-, vissers- en schippersdorp, Grou natuurlijk niet vergeten! Deze plek is uitgegroeid tot een internationaal bekend watersportcentrum. Deze plaats heeft een gezellig centrum met veel winkeltjes, restaurants en cafés. Het oude gedeelte van het centrum bevat nog veel kenmerken van de oude stad. U kunt heerlijk zeilen, met uw sloepje varen of voor anker liggen op het Pikmeer en de Wijde Ee.

Komt u ook de mooie plekjes aan het water in Friesland bezoeken?

Kunt u wel wat hulp gebruiken met het uitstippelen van uw vaarvakantie of het bezoekje aan het mooie Friesland? Schakel dan Zijda Yachting in! We vertellen u graag meer over de diverse routes, het eventueel huren van een boot, het onderhoud of renovatie aan uw eigen boot. Neem gerust contact met op ons en dan kunnen we samen kijken naar de beste mogelijkheden!

Mooie plekjes aan het water Friesland

Benieuwd naar alle mooie plekjes aan het water in Friesland?

Bekijk dan nu wat uw mogelijkheden zijn!

Contact