Boot huren Friesland vakantie

Het prachtige Friesland zit bomvol met cultuur, bezienswaardigheden en vaarroutes. De lange kustlijn, die uitstrekt langs de Waddenzee en het IJsselmeer, voorziet u van een prachtige omgeving. Een boot huren is daarom een hele goede optie wanneer u in Friesland op vakantie bent. Zijda is dé specialist in bootverhuur en helpt u graag bij het kiezen van uw luxe jacht.

Verhuur

Ons diverse aanbod bestaat uit ruim 30 verschillende boten. De capaciteit van de boten varieert tussen de 2 en 12 personen. Beddengoed, hand- en theedoeken en kaartenmateriaal zijn standaard aanwezig op elke boot. Daarnaast is onze technische hulpdienst zeven dagen per week beschikbaar. Door de afmetingen en maximale snelheden van onze boten, mag u elke boot zonder vaarbewijs besturen. Kortom, iedereen kan bij ons terecht. Een vakantie in Friesland is immers niks zonder een boot te huren en lekker door de noordelijke provincie (of verder) te varen.

Om een indruk te geven van de verschillende mogelijkheden, lichten we drie type boten voor u uit:

  • Zoutepoel. Deze boot is verkrijgbaar vanaf €755,- en beschikt over 1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden. Een uitstekende keuze voor kleine gezinnen, die lekker willen varen.
  • Insulinde Elite. Deze parel bevat naast de gebruikelijke luxe, ook een TV, radio, koffiezetapparaat en koelkast. Hij is verkrijgbaar vanaf €1280,- en heeft 4 eenpersoonsbedden en 1 tweepersoonsbed.
  • Jordy Elite. Deze zware jongen is er een voor luxejagers. Met bijna twee keer de lengte van de Zoutepoel, kunnen er twaalf mensen aan boord slapen. Ook beschikt hij over een bakoven (!), vijf toiletten en twee douches. Wilt u hiermee varen tijdens uw vakantie in Friesland? De boot is te huren vanaf €2250,-.
Boot huren Friesland vakantie

Koop, reparatie en onderhoud

Gaat u vaak op vakantie in Friesland of woont u er? Dan is het huren van een boot niet altijd even ideaal. Wanneer u volledig onafhankelijk wilt zijn van tijd, is het verstandig om een boot te kopen. Ook daar voorzien wij u in. Bij het kopen van een boot, moet u rekening houden met een aantal zaken. Zo is het aan te raden verschillende boten te vergelijken, op het formaat te letten (in verband met het eventueel vereiste vaarbewijs), de resterende levensjaren te checken en te vragen naar voorgaand onderhoud. Wij helpen u hier graag mee!

Als u eenmaal een boot heeft gekocht, en deze mankementen vertoont, kunt u ook bij ons terecht voor reparatie en onderhoud. Bovendien beschikken we over een doe-het-zelf loods. Daar kunt u eigenhandig met uw boot aan de slag.

Bent u enthousiast geworden?

Bent u op vakantie in Friesland en heeft u vragen of interesse in het huren van een boot? Neem dan gerust contact op of breng een bezoek aan onze jachthaven in Sneek. Wij staan u graag te woord en hopen dat u een onvergetelijke vakantie in Friesland beleeft.

Boot huren tijdens uw vakantie in Friesland?

Zijda Yachting beschikt over verschillende modellen

Bekijk onze modellen