In het geval jij een eigen boot, sloep of jacht bezit is het begrijpelijk dat je deze het liefst zo vaak mogelijk gebruikt. Het is echter niet altijd mogelijk of wenselijk te varen. Zo zijn de wintermaanden, vooral in het hoge noorden van Nederland geen ideale weken om te water te trekken. Gedurende deze maanden is het daarom zowel fijn als verstandig om de boot in kwestie op te bergen bij een jachthaven. Gelukkig hebben wij bij Zijda Yachting een ideale jachthaven voor jou. Onze jachthaven ligt slechts vijf kilometer vanaf Akkrum in het plaatsje Jirnsum. Marina Jirnsum verwelkomt gedurende het hele jaar nieuwe schippers. Onze jachthaven ligt dus buiten Akkrum, maar deze ligging brengt alsnog veel voordelen met zich mee. In onze jachthaven in Akkrum kunt u ook kopen of huren.

Voordelen van Marina Jirnsum

Hoewel de jachthaven vlak buiten Akkrum is, biedt Marina Jirnsum veel gemakken die de afstand tot Akkrum doet vergeten. Naast dat de dorpen Jirnsum en Akkrum beide een rustig karakter hebben en gelijke mate van charme hebben, zijn de waterwegen die deze twee dorpen doen verbinden aan elkaar en aan andere bezienswaardigheden vrijwel gelijk. Daarnaast bieden wij onze marina aan voor zij die op semi-permanente basis bij ons willen liggen en voor passanten die hooguit 24 uur het pittoreske dorp van Jirnsum willen verkennen.

Activiteiten vanuit de jachthaven bij Akkrum

Een van de populairste activiteiten in Akkrum is het maken van een boottocht door het Nationaal Park de Alde Feanen. Tijdens deze tocht kun je onder andere de prachtige flora en fauna van het gebied bewonderen en krijg je de kans om de verschillende dorpen en steden die aan het water liggen te zien. Het alternatief is om met de boot richting het zuid-westen te varen. Dan kom je uiteindelijk uit op het Sneekermeer. Zoals de naam al doet vermoeden biedt dit grote meer toegang tot de stad Sneek, onder meer.

In het geval je even rust wil van de golven en het water, is het een aanrader om de fiets te pakken! Het is mogelijk om te fietsen of te wandelen door het gebied. Er zijn verschillende routes uitgezet die langs de mooiste plekjes van het gebied leiden. Zo kun je bijvoorbeeld langs de oude molens, de Friese wouden en de oude dorpen fietsen.

Tot slot kun je na je avontuur stoom afblazen door een duik te nemen in de omliggende meren of door rustig aan een van de vele terrassen rondom Akkrum te zitten en te genieten van een welverdiend biertje of wijntje.

Jachthaven Akkrum

Kom langs bij onze jachthaven

Zoals vrijwel elke Fries, zijn wij zeer verwelkomend en behulpzaam wanneer het op jouw avontuur door de Noordelijke provincie aankomt. Neem gerust contact met ons op via onze gegevens op deze website, of ga voor meer informatie rondom onze jachthaven naar de website van Marina Jirnsum. Dat is www.marinajrinsum.nl. Graag tot snel!

Op zoek naar een jachthaven Akkrum

Zijda Yachting en Marina Jirnsum staan klaar!

Bekijk onze jachthaven