Jacht kopen

Een eigen jacht kopen: het is van kinds af aan al de droom van ontzettend veel jongens en meisjes. Precies daarom is Zijda zo dankbaar in deze behoefte te kunnen voorzien. Of u nu uw eerste jacht gaat kopen of er een wilt toevoegen aan uw collectie: u zit hier goed. Hierboven ziet u ons huidige aanbod aan jachten. Bekijk de specificaties van de jacht door er op te klikken of contacteer ons als u vragen heeft over een specifieke jacht. Het kopen van uw jacht doet u bij Zijda!

Tips voor het kopen van een jacht

Een jacht is een grote aankoop. Een aankoop waar u waarschijnlijk goed over na moet denken. Bij het kopen van een jacht is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. We zetten ze voor u op een rij.

  • Vergelijk - Net als bij de aankoop van een auto is het belangrijk om verschillende modellen te vergelijken. Zo komt u erachter wat u belangrijk vindt en wat het best bij u past.
  • Formaat - Bij het kopen van een jacht is het goed om na te gaan welke ruimte u nodig heeft en welke afstanden u gaat varen. Bedenk wel dat u voor een jacht langer dan 15 meter een vaarbewijs nodig heeft. Datzelfde geldt overigens voor jachten die sneller kunnen dan 20 km/h.
  • CE- normen - Een jacht gebouwd na 1998 moet voldoen aan de Europese richtlijnen, ofwel de CE-normen. Volgens deze normen moet elke jacht ook voorzien zijn van een uniek identificatie nummer, de CIN-code. Deze code staat vaak gegraveerd op een plaatje dat bevestigd is aan de romp van het jacht.

Met deze tips in het achterhoofd weet u precies waar u op moet letten bij het kopen van een jacht. Komt u naar Zijda Yachting? Dan zullen wij u ook adviseren voor het maken van een weloverwogen keuze.

Waarom zou ik een jacht kopen?

Sommige mensen vragen het zich af, voor anderen is het een uitgemaakte zaak: waarom zou u een jacht kopen? Ten opzichte van het huren van een jacht biedt het voordelen wanneer u veel tijd heeft om te varen. Het kopen van een jacht is immers een investering. Maar uit ervaring zeggen wij dat het bovenal de enorme vrijheid is, die het kopen van een jacht het écht waard maakt. U bent altijd in staat uw jacht in te stappen en te varen waarnaar u maar toe wilt. Het kopen van een jacht is als het halen van uw autorijbewijs!

Hoe kan ik bij Zijda een jacht kopen?

Het kopen van een jacht bij Zijda proberen we zo eenvoudig mogelijk te maken. In het bovenstaande aanbod aan jachten kunt u zien welke er nog beschikbaar zijn. Bent u geïnteresseerd in een van de beschikbare jachten, dan klikt u op de specifieke jacht. Daar kunt u uw interesse kenbaar maken door op ‘jacht kopen’ te kopen en/of ons een bericht te sturen. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Onderhoud en reparatie

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw jacht is het belangrijk om deze goed te onderhouden en te repareren. Bij Zijda Yachting zijn wij perfect ingericht voor onderhoud en reparatie aan uw boot. Voor alle soorten onderhoud kunt u bij ons terecht. Denk daarbij onder andere aan schilder- en timmerwerk, motoronderhoud, het inbouwen van een boeg- en hekschroef en het oplossen van storingen.