Niets is lekkerder, dan op een zonnige dag het water op te gaan! Friesland is dé uitgelezen provincie om te genieten van een vaardagje. Als u van plan bent om te gaan varen, dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de jachthavens in Friesland. U moet toch ergens een keer aanleggen. Wij hebben de leukste jachthavens in Friesland voor u op een rijtje gezet!

De vier leukste jachthavens in Friesland

In Friesland zijn veel meren te vinden, maar ook een groot deel van de Waddeneilanden (Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) horen bij Friesland. Er zijn veel jachthavens in Friesland, maar welke zijn de moeite waard? Wij hebben de leukste jachthavens in Friesland voor u opgezocht!

1) Waddenhaven Vlieland: In deze Jachthaven is veel te beleven. In deze haven is een supermarkt, restaurant en cafetaria te vinden, waar u heerlijk kan genieten van een hapje en/of een drankje. Voor kinderen is er een leuke speeltuin waarin ze lekker kunnen spelen. Wilt u op de beste plek van het uitzicht genieten? Zoek dan een plekje op het terras van De Dining, hier kijkt u uit op de havenmond en is een prachtig gezicht.

2) Jachthaven Sneekerhof: Deze jachthaven licht vlak achter het Sneekermeer en licht in een ‘kom’. Hierdoor kunt u heerlijk windstil op het gezellige terras van eetgelegenheid het Slûske genieten. Voor kinderen zijn er in de zomermaanden een hele boel activiteiten en kun u heerlijk relaxen in een van de hangmatten. Daarnaast zijn er ook vele mooie fietsroutes rondom het meer.

3) Haven Lemmer: Deze haven mag niet ontbreken in het lijstje van leukste jachthavens in Friesland. Zodra u de haven binnenvaart wordt u begroet door brugwachter die de sluis bediend. De brugwachter reikt u een houten klompje aan een hengel toe, zodra u moet betalen. Dit wordt voor veel havenbezoekers enorm gewaardeerd. In de pittoreske omgeving kunt u genieten van de levendige sfeer. Er zijn veel leuke restaurants en als u geluk hebt, is er livemuziek.

4) Jachthaven de Drijfveer: Deze jachthaven heeft ontzettend vriendelijk personeel en is goed onderhouden. Bij de jachthaven zit een leuk dorp, Akkrum. Akkrum is een echt watersportdorp en in dit dorp kunt u veel leuke winkels- en horecagelegenheden bezoeken.

5) Marina Jirnsum: Als laatste in dit rijtje van Jachthavens in Friesland is; Marina Jirnsum. Dit is de meest ideal thuisbasis voor u en uw boot. Deze ruim opgezette en unieke jachthaven licht midden in het Friese merengebied. De haven ligt aan het oude riviertje Boorne en grenst aan het Princes Margietkanaal, dat aan de rand van Jirnsum ligt. Vanuit hier kun je perfect naar varen naar het IJsselmeer of de Waddenzee.

Jachthavens Friese meren

Ontdek de vrijheid en rust van de Jachthavens van de Friese meren. Met meer dan honderd aanmeerplekken bieden de jachthavens Friese meren een goede thuisbasis voor vaarliefhebbers. Verken de prachtige meren vanuit deze fantastische jachthavens in Friesland.

Heeft u nog geen boot om mee te varen?

Geen zorgen! Huur uw boot bij Zijda!

Boot huren