Boek een jacht

Jacht huren

Wilt u een jacht huren? Dit kan via Zijda Yachting. Wij bieden u een gevarieerd aanbod aan jachten. U kunt bij ons al een jacht huren vanaf € 775. Wij verhuren allerlei soorten jachten die op het gebied van capaciteit variëren tussen 2 en 12 persoons jachten. Wij bieden u de keuze uit ruim 40 verschillende luxe jachten in Friesland die u tegen een scherpe prijs bij ons kunt huren.

Geniet van de zonnige dagen en kom tot rust op een jacht van Zijda Yachting . Het huren van een jacht in Friesland is eenvoudig te regelen. Via onze website kunt u direct een jacht filteren op aantal slaapplaatsen en prijs, alvorens de beschikbaarheid te bekijken. Is uw gewenste jacht beschikbaar op uw gewenste datums? Dan kunt u onze jachten uit de jachthaven in Jirnsum direct reserveren.

Altijd bij de prijs inbegrepen

Wilt u graag een jacht huren bij Zijda Yachting ? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de volgende zaken:

 • Beddengoed
 • Handdoeken
 • Theedoeken
 • Kaartenmateriaal

Als u een jacht huurt bij Zijda Yachting zijn zaken als beddengoed, handdoeken en theedoeken altijd bij de prijs inbegrepen. Daarbij kunt u rekenen op een technische hulpdienst die 7 dagen per week beschikbaar is.

Luxe jacht huren in Sneek

Bij Sneek kunt u een luxe jacht huren uit ons assortiment. Het verschil met de elite, luxe jachten bij Sneek met de andere boten en jachten zit ‘m in het comfort. Zo bevatten ze luxe stoelen met een tafel buiten, beschikken ze over een LCD TV, opgemaakte bedden, een compleet ingerichte badkamer met onder andere extra handdoeken, zeep en shampoo en een leuke attentie bij vertrek. En luxe jacht huren bij Sneek doet u in Jinrsum bij Zijda!

Boot varen zonder vaarbewijs

In Nederland is het pas verplicht om een vaarbewijs te hebben als het om boten gaat die sneller gaan dan 20 km per uur of die langer zijn dan 15 meter. Geen van onze boten valt onder die categorie, dus u kunt een gerust een jacht huren bij ons en deze boot varen zonder vaarbewijs. Bij Zijda Yachting kunt u kiezen uit een groot aanbod van boten. Deze boten kunt u huren zonder vaarbewijs. Iedere boot heeft zo zijn eigen kenmerken en afmetingen, maar is uiterst eenvoudig in gebruik.

Boot huren Sneek

Zijda is gevestigd in Jirnsum, een dorpje op nog geen twintig minuten rijden van Sneek. In Jirnsum kunt u dus een boot huren voor naar Sneek. U kunt de boot naar Sneek toe rijden, om daar te gaan varen, maar u kunt ook een mooie route afleggen van Irnsum naar het Sneekermeer. Via de Oude Schouw vaart u over de Nije Wjittering naar het Terhorstemeer. Eenmaal daar aangekomen na het huren van de boot bent u in Sneek. Daar kunt u uiteraard aanmeren, om de stad te verkennen. Na een boot huren naar Sneek? Dat kan met de boten en jachten van Zijda.

Jacht huren bij Zijda Yachting, reserveer direct!

Wilt u graag een jacht huren ? Dit kan eenvoudig via onze website. Zoek uw gewenste jacht en bekijkt direct of deze beschikbaarheid. Is uw jacht beschikbaar op uw gewenste data? Top! U kunt direct een reservering maken via onze website. Onze klanten zijn erg tevreden met Zijda Yachting.

Veelgestelde vragen

Moet ik een vaarbewijs hebben om een jacht te huren?

Om een boot te huren bij Zijda Yachting heeft u geen vaarbewijs nodig. Al onze boten voldoen aan de normen om zonder vaarbewijs mee te varen. U heeft pas een vaarbewijs nodig voor jachten die harder gaan dan 20 km per uur en langer zijn dan 15 meter. Het moment waarop je een vaarbewijs nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals het soort vaartuig, de grootte, de kracht van de motor en de locatie waar je wilt varen.

Faciliteiten van onze jachthaven?

De jachthaven heeft een capaciteit van 200 ligplaatsen en beschikt over een verscheidenheid aan faciliteiten, waaronder:

 • Een havenmeester
 • Een toiletgebouw
 • Een wasmachine en droger
 • Een watertappunt Een vuilwater afpomp station
 • Een Dieseltank verkooppunt
 • Een parkeerplaats
 • Een Dierenweide

Wat kost bruggen- en havengeld?

Alle provinciale bruggen en sluizen worden kosteloos bediend, zonder bijkomende kosten. Voor sommige bruggen kan echter een bescheiden bedrag aan bruggeld gelden. Deze tarieven variëren per jacht en worden duidelijk aangegeven op elke brug.

Voor uw planning kunt u rekening houden met een gemiddeld bruggeld van ongeveer € 2 per brug of sluis. Het is raadzaam om voldoende kleingeld aan boord te hebben, aangezien er ter plaatse geen wisselmogelijkheden zijn.

De brugbedieningstijden in Friesland zijn als volgt:

01-04 / 30-05 09.00 / 19.00 uur

01-06 / 30-08 09.00 / 20.00 uur

01-09 / 31-10 09.00 / 19.00 uur

Houd er rekening mee dat steeds meer gemeenten ervoor kiezen om bruggen ook buiten deze genoemde tijdschema’s te bedienen. In de zomermaanden, juni, juli en augustus, worden alle bruggen zelfs bediend tot 20.00 uur.

Is het geschikt om met mijn kinderen te varen?

Of het geschikt is om met je kind te varen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van je kind, de aard van de boot, de vaarervaring van de volwassenen aan boord en de veiligheidsmaatregelen die je neemt. Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden:

 1. Leeftijd van het kind: Jongere kinderen hebben doorgaans meer toezicht en zorg nodig, vooral op het water. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boot en de omstandigheden geschikt zijn voor de leeftijd van je kind.
 2. Boottype: Het type boot kan van invloed zijn op de geschiktheid voor kinderen. Sommige boten zijn stabieler en veiliger dan andere, vooral als het gaat om varen met kinderen aan boord.
 3. Veiligheidsmaatregelen: Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het dragen van reddingsvesten voor zowel volwassenen als kinderen, het hebben van reddingsmiddelen aan boord, en het kennen van de juiste veiligheidsprocedures.
 4. Vaarervaring: Als volwassene moet je voldoende ervaring hebben met varen en navigeren, vooral als je met kinderen aan boord gaat. Het begrijpen van getijden, weersomstandigheden en navigatie is cruciaal voor de veiligheid.
 5. Weersomstandigheden: Controleer altijd de weersomstandigheden voordat je gaat varen. Vermijd harde wind, stormen en andere ongunstige omstandigheden.

Mag ik op de Waddenzee varen?

Nee dat is niet toegestaan, varen op het IJsselmeer is toegestaan mits er geen wind is en er aantoonbare ervaring is.

Vanaf welke leeftijd mag ik een jacht huren?

In Friesland, Nederland, geldt over het algemeen een minimumleeftijd van 18 jaar om een jacht te huren voor gebruik op binnenwateren zoals meren, kanalen en rivieren. Deze leeftijdsvereiste geldt voor kleinere vaartuigen zonder vaarbewijs, zoals motorboten en zeilboten.

Voor het huren van jachten op open zee of voor vaartuigen die een vaarbewijs vereisen (vanwege grootte, vermogen of type), kunnen hogere leeftijdsvereisten van toepassing zijn. Het is belangrijk om rechtstreeks contact op te nemen met ons voor specifieke informatie over de minimumleeftijd en eventuele andere vereisten die van toepassing kunnen zijn op het huren van jachten bij Zijda.

Welke vaarroutes zijn er?

Wij bij Zijda helpen u graag met het uitzoeken van de juiste vaarroute voor uw huurperiode, in uw jacht liggen 5 waterkaarten en ANWB-almanak deel 1 & 2, zodat u uw vaarroute kunt samenstellen en ook om te zien waar u bent op het water tevens staan in ons Kapiteinshandboek een aantal routes vermeld.

Zijn er zwemvesten aan boord?

Jazeker, al onze jachten zijn voorzien van zwemvesten. Het dragen van een zwemvest kan van grootbelang zijn in noodsituaties, zoals onverwachte weersomstandigheden of problemen op het water.

Zijn brandstofkosten inbegrepen in de prijs?

Antwoord Nee, de kosten voor brandstof zijn niet inbegrepen in de huurprijs van het jacht. Bij aanvang van de huurperiode wordt het jacht aan de huurder overgedragen met een volle brandstoftank. Het is de verantwoordelijkheid van de huurder om de brandstofkosten tijdens de huurperiode te dragen. Bij terugkomst wordt bij Zijda Yachting de boot weer vol getankt en moet u betalen wat u verbruikt heeft.

Wat is het annuleringsbeleid als ik mijn reservering wijzig of annuleer?

Antwoord: Indien de huurder de huurovereenkomst wil annuleren, moet hij de verhuurder zo spoedig mogelijk hiervan schriftelijk in kennis stellen. In geval van annulering is de huurder aan de verhuurder een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd te hoogte van – 15% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot drie maanden véér de aanvang van de huurperiode; – 50% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot twee maanden vé6r de aanvang van de huurperiode; – 75% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot één maand véér de aanvang van de huurperiode; – 100% van de overeengekomen huursom in geval van annulering binnen één maand véér de aanvang van de huurperiode dan wel op de ingangsdatum van de huurperiode, alle voornoemde schadeloosstellingbedragen met een minimum van € 150,00

Kan ik mijn huisdier meenemen aan boord?

U kunt uw Huisdier meenemen aan boord hiervoor wordt 50,00 euro berekend.

Wat gebeurt er al het slecht weer is op de dag van mijn reservering?

Dan kunt u de boot inladen en krijgt u de technische instructie en kunt u als het weer het toelaat vertrekken.

Kan ik mijn gekochte jacht ook bij Zijda laten onderhouden?

Antwoord: ja, dat is zeker mogelijk. Bij Zijda zijn wij zeer ervaren in het repareren en onderhoud van jachten, u kunt voor verschillende soorten onderhoud bij ons terecht namelijk: timmerwerk, schilderwerk, motoronderhoud en het oplossen van storingen.