Friesland staat bekend om zijn mooie natuur en prachtige waterlandschappen. Er zijn vele meren te vinden in Friesland. In de zomermaanden worden deze dan ook druk bezocht. Verschillende watersporten zoals varen, zeilen en kanoën worden dan volop uitgevoerd. Daarnaast zijn er langs de Friese meren ook prachtige wandel- en fietsroutes. Benieuwd naar de meren die u sowieso moet bezoeken? Bekijk hieronder de mooiste meren in Friesland.

Sneekermeer

De eerste in het rijtje met de mooiste meren in Friesland is tevens ook een van de bekendste meren in Friesland. Namelijk het Sneekermeer. Het is vooral bekend door de jaarlijkse Sneekweek, een zeilcompetitie die al vanaf 1934 plaats vindt. Het meer is dan ook favoriet bij veel watersporter en kan niet ontbreken in het lijstje met de mooiste meren in Friesland. Daarnaast zijn er enkele jachthavens aanwezig bij het eiland. Het meer bestaat naast het grote meer ook uit een aantal poelen, zoals de Goaiingarypster Puollen (Goëngarijpsterpoelen) en de Terkaplester Puollen (Terkaplesterpoelen).

Het Heegermeer

Tussen de dorpen Heeg, Woudsend en Gaastmeer ligt het Heegermeer. In het meer zijn kleine eilandjes te vinden zoals de Rakkenpolle en de Langehoekspolle. Op deze eilandjes kan ook overnacht worden. Op het Heegermeer bevindt zich ook een snel vaargebied: binnen de gele boeien mag je snel varen. Daarbuiten dien je je aan te passen aan de andere watersporters.

De Fluessen

Vanuit het Heegermeer kom je op de Fluessen. Het is een lang uitgerekt meer waar je heerlijk kunt varen en zeilen. Op het Tjeukemeer na is dit het grootste meer van Friesland. De Fluessen ligt rondom de dorpen Koudum en Gaastmeer. Ook dit meer heeft een aantal kleine eilandjes waar je kunt overnachten. De Langehoekspôlle is een van die eilandjes en beschikt ook over een klein zandstrandje.

Slotermeer

Het Slotermeer ligt tussen de plaatsen Sloten, Balk en Woudsend. Vanuit het meer kun je aan deze plaatsen aanmeren. Als het hard genoeg heeft gevroren, gaat de Elfstedentocht maar liefst twee keer over dit meer heen. Maar wanneer er geen ijs ligt, is dit meer ook zeer geschikt voor recreatie en watersport. Er zijn vele mogelijkheden voor zwemmen, vissen, zeilen en surfen. Genoeg redenen om in het rijtje met de mooiste meren in Friesland te staan dus!

Tjeukemeer

In het rijtje van de mooiste meren in Friesland kan het Tjeukemeer niet ontbreken. Het Tjeukemeer is met 23 vierkante kilometer het grootste meer van Friesland. Het meer biedt dan ook vele mogelijkheden, denk aan zeilen, windsurfen, zwemmen, vissen of suppen. Daarnaast bevat ook dit meer een snel vaargebied en mag je binnen de gele boeien snel varen. Daarbuiten dien je je aan te passen aan de andere watersporters.

Zijda Yachting Mooiste Meren In Friesland

De mooiste meren in Friesland bezoeken?

Kunt u ook niet wachten om de mooiste meren in Friesland te bezoeken? Zijda Yachting helpt u graag met het uitstippelen van de beste vaarvakanties in Friesland. We bespreken daarnaast graag uw vragen wat betreft het huren van een boot en het onderhouden en renoveren van uw eigen boot. Neem gerust contact met ons op.

Mooiste meren in Friesland

Benieuwd naar de mooiste meren in Friesland?

Bekijk dan nu wat uw mogelijkheden zijn!

Contact