Als u nog niet eerder op bootvakantie bent geweest dan kan het lastig zijn om te bedenken wat u mee moet nemen. Daarom hebben wij de perfecte paklijst voor een bootvakantie samengesteld. Op deze paklijst vindt u alles wat u nodig heeft tijdens een vaarvakantie. Afhankelijk van het seizoen waarin u gaat varen zijn er natuurlijk wat specifieke dingen die wel/niet relevant zijn voor uw vaarvakantie. Afvinken maar van die paklijst bootvakantie!

Checklist vaarvakantie

Wat moet u meenemen tijdens een bootvakantie? Met deze checklist vaarvakantie heeft u alles bij zich wat u nodig heeft:
– Identiteitskaart of paspoort
– Boekingsbevestiging/huurcontract
– Contant geld en pinpas/creditcard (voor de bruggen)
– Zwemkleding, warme kleding, wind/waterdichte jas, etc. (op het water kan het wat kouder aanvoelen).
– Artikelen voor persoonlijke hygiëne
– Medicijnen/hulpmiddelen
– Grote badlakens
– Zonnebril
– Spelletjes, boeken, tijdschriften, etc.
– Toiletpapier (1-laags)
– Afwasmiddel
– Vuilniszakken
– Water
– Muggen crème/spray
– Zonnebrandcrème
– Reddingsvesten

Altijd inbegrepen bij Zijda Yachting

Boekt u een jacht bij Zijda dan hoeft u geen rekening te houden met de volgende zaken op uw paklijst bootvakantie:
– Beddengoed
– Handdoeken
– Theedoeken
– Kaartenmateriaal

En boekt u een luxe jacht? Dan beschikt deze jacht over een compleet ingerichte badkamer met extra handdoeken, zeep en shampoo.
Daarnaast hoeft u ook niet over een vaarbewijs te beschikken als u met een gehuurde boot van Zijda Yachting op pad gaat. Onze boten zijn namelijk niet langer dan 15 meter en gaan niet sneller dan 20 km per uur.

Paklijst Bootvakantie

Tips paklijst bootvakantie

Het meest praktische is om alle benodigdheden die u meeneemt op bootvakantie in een opvouwbare reistas/rugtas te vervoeren. Grote hard-case koffers zijn niet handig omdat de opbergruimte op een boot niet altijd enorm groot is. Een opvouwbare tas neemt maar beperkte ruimte in aan boord.

Onthoud dat het beter is om goed voorbereid aan boord te gaan met wat extra spullen, zo kunt u optimaal gaan genieten van uw vaarvakantie. Maar met deze paklijst voor een bootvakantie moet dat zeker gaan lukken. Nog geen boot geboekt voor uw vaarvakantie? Bij Zijda Yachting hebben we een gevarieerd aanbod aan jachten om heerlijk te varen over de Friese wateren. Bekijk ons aanbod en boek eenvoudig online uw gewenste jacht!

Nog geen boot om mee te varen?

Huur uw boot nu bij Zijda!

Boot huren