Zeggen we Friesland, dan zeggen we water. Geen enkele provincie is zo geschikt, als het Hoge Noorden, om de omgeving vanaf het water te bekijken. Samen met uw partner, familie of vrienden kunt u genieten van een welverdiende vaarvakantie door Friesland. Kom uitgebreid tot rust tussen de mooie, uitgestrekte landschappen. Tijdens uw vaarvakantie komt u over de Friese meren, langs weilanden vol koeien en heeft u de keuze om een tussenstop te maken bij pittoreske dorpjes om suikerbrood te kopen. De dagen van uw vaarvakantie eindigt u waarschijnlijk in een van de vele knusse havens die Friesland te bieden heeft. Bent u nog nooit op een vaarvakantie in Friesland geweest? Dan vertellen we u graag meer!

In Friesland varen als vakantie? Triton

Geen enkele provincie heeft zoveel verschillende landschappen per vierkante kilometer als Friesland. Dit is deels te danken aan menselijk ingrijpen. Denk dan bijvoorbeeld aan turfwinning. Er werden namelijk voor de turfschippers speciale routes aangelegd, die een grote stempel op het landschap hadden. Wat het landschap ook erg uniek maakt, is het feit dat Friesland verbonden is aan het IJsselmeer en de Waddenzee. Wist u al dat de Waddenzee een officieel UNESCO werelderfgoed is? En daar kan u van genieten tijdens uw bootvakantie in Friesland! Dankzij de vele grote en kleine meren en de verbindingen daartussen is het Friese landschap ook erg populair onder de watersporters. Voor ieder wat wils dus!

Waarom nu precies Friesland voor een bootvakantie?

Al vele jaren is Friesland dé favoriete provincie van vele waterliefhebbers. Alles is in Friesland gericht om het mensen het naar hun zin te maken. Of het nu bootverhuur of jachtonderhoud betreft, alles is zo snel en makkelijk geregeld! Dit is natuurlijk wel logisch voor een provincie die voor 42% uit water bestaat! Elke plaats heeft haar mooie en gezellige aanlegplekken. Daarbij is er altijd wel iemand in de buurt die u een handje kan helpen. De havens in Friesland zijn vaak voorzien van goede omstandigheden. Denk dan aan een ruime ligplaats, de aanleg van stroom, hoge aanlegsteigers en niet te vergeten goede sanitaire voorzieningen. Juist de eindeloze combinaties die het mooie Friesland te bieden heeft, maakt dit de perfecte provincie voor een (eerste) vaarvakantie.

Niet in het bezit van een vaarbewijs?

Geen zorgen! Voor zelfs een boot van 10 meter heeft u geen vaarbewijs nodig om op de Friese meren te varen. Het helpt natuurlijk wel een handje als u enigszins kennis heeft van de regels die op het water gelden. Dit gaat dan over de verkeersborden langs het water, maar het is ook van belang om te weten hoe de bruggen en sluizen in zijn werk gaan. Oefen van tevoren daarnaast ook een aantal kopen, zoals de paalsteek en de mastworp. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw welverdiende bootvakantie in Friesland zonder vaarbewijs én zonder dat uw boot zomaar wegdrijft!

Ga voor uw vakantie op het water in Friesland

Natuurlijk mag u helemaal zelf bepalen hoe uw vaarvakantie eruit gaat zien en welke route u gaat volgen, maar aan de hand van een waterkaart kunt u eenvoudig de plaatsen uitstippelen. Onthoud wel goed bij het bepalen van de route, langs welke steden u komt en of dit bereikbaar is met uw huur- of eigen boot qua lengte, breedte en diepte. En of natuurlijk de bruggen, die u tegenkomt, niet te laag zijn. Kunt u wel wat hulp gebruiken met het bepalen van de route of wilt u meer informatie over het huren van een boot en welke formaten geschikt zijn voor een vaarvakantie in Friesland? Dan vertellen we u graag meer. Voor onderhoud of renovatie aan uw eigen boot kunt u ook altijd bij Zijda Yachting terecht. Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we naar de beste mogelijkheden!

Vaarvakantie Friesland

Benieuwd naar een vaarvakantie in Friesland?

Bekijk dan nu wat uw mogelijkheden zijn!

Contact