U gaat een dagje varen met kinderen, maar waar moet je aan denken? Goede vraag! Kinderen zijn leuk, maar kunnen – zoals je weet – ook onstuimig en -geduldig zijn. Daarom geven we u wat tips om rekening mee te houden, als je een dagje gaat varen met uw gezin. Allereerst hebben we het over de veiligheid aan boord. Veiligheid staat immers altijd voorop. We vervolgen met wat tips die het plezier aan boord vergroten; zowel voor u, als uw kinderen.

Veiligheid voorop als je gaat varen met gezin

Het allerbelangrijkste tijdens een dagje varen met je gezin, is natuurlijk de veiligheid van (u en) uw kinderen. Zeker als het aankomt op varen met kínderen in Friesland, kunnen wij tot op slechts zekere hoogte een helpende hand bieden en de veiligheid aan boord waarborgen. We zorgen in ieder geval dat op elke boot een reddingsboei aanwezig is. Het is belangrijk dat uw kinderen weten hoe ze deze moeten gebruiken. Instrueer hen dus goed!

Reddingsvesten

Welke niet bij onze boten inbegrepen zitten, maar wel verstandig zijn om te hebben, zijn reddingsvesten. Zeker als uw kinderen niet (goed) kunnen zwemmen, dienen reddingsvesten als echte life savers. Zorg ervoor dat de reddingsvesten goed passen (en dus niet te groot zijn) en in goede staat verkeren. Leer uw kinderen hoe ze het vest moeten dragen en waar ze ze kunnen vinden.

EHBO-set

Veel ouders nemen tijdens een ‘dagje uit’ een EHBO-setje mee. En dat is heel goed! Des te belangrijker is het dat je dit tijdens een dagje varen met ’t gezin ook doet. Hulp kan u op water immers moeilijker bereiken en zodoende duurt het vaak langer voordat uw kinderen kunnen worden geholpen.

Duidelijke regels

Hoewel reddingsvesten en EHBO-setjes effectieve manieren zijn om issues of problemen op te lossen, kunt u er beter voor zorgen die te voorkomen. En dat doet u met duidelijk regels. Vertel uw kinderen wat ze wél en niet mogen aan boord. Houd ze bijvoorbeeld een halve meter van de railing zonder begeleiding. Zorg er daarnaast voor dat ieder kind altijd (!) onder het zicht van volwassene staat. Informeer uw kinderen tot slot wat te doen in noodsituaties en maak daar duidelijke afspraken over – ook met uw medevolwassenen.

Varen Met Kinderen In Friesland

Plezierig dagje varen met gezin

Als je een dagje gaat varen met kinderen, is veiligheid niet enige waar je aan moet denken. Varen met het gezin doet u immers voor de lol! En dat er genoeg lol te beleven is tijdens het varen met kinderen door Friesland is duidelijk. Bekijk daarvoor enkele van alle leuke Friese vaarroutes.

Voeding en drank

Varen doe je vaak niet voor twee uurtjes. De leukste vaartochten zijn minstens een- of meerdaags. Dat betekent dat je lang onderweg bent. Neem daarom voldoende drinken (het liefst water) en eten mee, om uw kinderen gehydrateerd en gevoed te houden. Pas daarbij op met suikerhoudende snacks, die de energie van uw kinderen snel laten pieken en dalen.

Tips om mee te nemen:

  • Fruit
  • Salades
  • Wraprolletjes
  • Noten
  • Kaas
  • Crackers
  • (Kokos)water
  • Fruitsap
  • Smoothies

Activiteiten voor gezin tijdens dagje varen

Er zijn talloze leuke activiteiten om tijdens het varen met uw gezin te doen. We zetten er een aantal voor u op een rij:

Tip 1: Geef uw kinderen een verrekijker en een notitieboekje. Spoor hen aan dieren te tellen en te noteren hoeveel ze er van welke soort zien.
Tip 2: Neem knutselspullen mee, zodat uw kinderen lekker creatief kunnen zijn aan boord.
Tip 3: Een waterballonnengevecht doet het ook altijd goed!
Tip 4: Als je tijdens uw vaartocht vaak aanmeert, is het leuk op visnetjes of insectenpotjes mee te nemen. Hiermee kunnen uw kinderen kleine beestjes vangen en observeren.

Kinderen Op Boot

Vergeet de boot niet!

Waar je aan moet denken, als je een dagje gaat varen met kinderen in Friesland is na deze blog hopelijk wat duidelijker geworden. Maar net zo belangrijk is natuurlijk de boot. Bij Zijda kun je allerlei verschillende boten huren én kopen, die allemaal geschikt zijn voor langere vaarten (dus inclusief slaapplaatsen). Bekijk daarom gerust eens ons assortiment, als u geïnteresseerd bent in het huren of kopen van een boot om met uw gezin mee te varen.

Nog geen boot om mee te varen?

Huur uw boot nu bij Zijda!

Boot huren